Välkommen

Vi älskar Portugal!
Människorna, maten, vinerna, keramiken, klimatet och de små fiskebyarna, ett mycket vänligt och skönt land!
Bloggen kommer att handla om vår keramik La Poterie, om mat, om dukning och vackra saker och om platserna i Portugal där vi hämtar vår inspiration, om människorna vi möter och en del annat.

Hoppas du också blir inspirerad av våra bilder och kanske besöker du också vår hemsida för mer information om produkterna vi visar.
Skriv gärna en kommentar när du besöker oss här på sidan!

23 april 2008

Jättegod lax


Vi lagade en jättegod lax i lördags, lite asiatisk smak. Ska skriva ned receptet och lägga det på vår hemsida inom kort.

14 april 2008

Reseplanering

Utsikt från hotellet i Nazaré
Den 8 maj åker vi till Portugal igen. Den här gången flyger vi för första gången till Porto istället för Lissabon som vi brukar. Vi har köpt billiga biljetter hos Ryanair och nu ska mina två yngsta söner få fööja med. Det är på tiden! Jag har varit i Portugal 12 gånger tror jag och nu är det verkligen dags för grabbarna att ta del av det sköna landet.
Vi bilar ner till Nazaré och innan vi flyger hem ska vi vara i Porto nån dag också.
Det är lite kul att planera resan nu och tänka ut vad som kan vara kul att visa sönerna. Det blir inte lika mycket fabriksbesök och jobb på den här resan som vi brukar ha.

En simtur i solnedgången vid vårt hotell, Miramar, i Nazaré.




11 april 2008

Leverans från Portugal



Idag går leveransen från Portugal med lite nya roliga produkter. Det är alltid lika spännande!
Vi håller tummarna för att allt ska gå vägen, vilket inte alltid är självklart när det gäller DHL!
Min favoritmugg (den lilla muggen på bilden) kommer och likaså kannan på bilden. De har vi också tillverkat i rött och cremevitt.
En önskeprodukt som återkommer i vårt sortiment, dock i nytt utförande är båtfatet!
Det har vi nu tillverkat i cremevitt och svart, med kanten i oglaserad terracotta. Så läcker! Tänk fatet fyllt med räkor och skålen med aioli på fredagskvällen.


01 april 2008

Vår tillverkning


På bilden syns hur de handmålar tallrikar hos en av våra tillverkare.

All vår keramik kommer från regionen Estremadura i Portugal. Genom vårt nära samarbete med tillverkarna, ger vi våra kunder en känsla av att handla direkt från de yrkesskickliga krukmakarna vid Atlantkusten mellan Lissabon och Porto. Tillverkningen finns i små byar med mycket stor kunskap och kärlek till keramiken.
Bilden är från en av våra tillverkare. Produkterna glaseras för hand i den stora tunnan.
Därefter krävs en hel del efterarbete såsom svampning, putsning osv.

Vi har en bestämd policy att våra produkter, förutom att vara unika på den svenska marknaden, även skall ha tillverkats i miljöcertifierade fabriker, av personal som har gedigen utbildning, bra arbetsmiljö och goda löner. Vi vill stå för det vi säljer och vi vet att våra produkter har hantverkskänsla och en genomgående hög kvalitet, samtidigt som de har de rätta färgerna och modellerna. Vi designar och lämnar vid våra besök förslag på nya produkter och är därmed ensamma om vårt sortiment på marknaden.

La Poterie är ett litet företag och vid kontoret i Gävle sker allt bakomarbete av oss ägare. Vi är endast två personer som packar samtliga leveranser, sköter all administration, gör produktkataloger, uppdaterar hemsidan, sköter säljsupporten, driver butiken samt gör alla inköp (vilket innebär kontinuerliga resor till våra tillverkare i Portugal.
Bild från vår uteplats vid kontor/butik. Snart är det dags att ta fram utemöblerna igen.

Det är våra duktiga säljare (ca 20 st) runt om i landet som sköter de flesta kundkontakterna och marknadsför våra produkter. De kunder vi själva har kontakt med är de som besöker oss i butiken/kontoret och de som ringer oss för att beställa eller rådfråga om något.
Att driva ett litet företag som La Poterie är spännande, omväxlande och roligt, men samtidigt tungt ibland och därför glädjer det oss otroligt mycket när vi får positiv respons av våra kunder.

Välkommen att besöka oss i butiken/kontoret. Vi bjuder gärna på en kopp kaffe i våra nya muggar!