Välkommen

Vi älskar Portugal!
Människorna, maten, vinerna, keramiken, klimatet och de små fiskebyarna, ett mycket vänligt och skönt land!
Bloggen kommer att handla om vår keramik La Poterie, om mat, om dukning och vackra saker och om platserna i Portugal där vi hämtar vår inspiration, om människorna vi möter och en del annat.

Hoppas du också blir inspirerad av våra bilder och kanske besöker du också vår hemsida för mer information om produkterna vi visar.
Skriv gärna en kommentar när du besöker oss här på sidan!

29 maj 2008

Gammeldags köttfärslimpa i ny form

Igår gjorde vi köttfärslimpa i lilla gratängformen från La Poterie.
Det blev jättebra och var så enkelt.


Jag blandade 1 kg blandfärs med ca 1 dl ströbröd (går bra med 2 kokta mosade potatisar också), 1 finhackad (eller riven) lök, 1 ägg, ca 1,5 tsk salt, ca 1 krm peppar och ca 3 dl mjölk. Smeten ska vara ganska lös. Rör ordentligt, gärna med elvisp. Bred sen ut smeten i den lilla gratängformen, som ska vara smord. 175 gr i ugnen, ca en timme. Skär kötfärslimpan i skivor och servera på klassiskt vis med kokt potatis, gräddsås, inlagd gurka, lingonsylt och grönsaker. Jättegott! Färsen är dryg och räcker till många.

Inga kommentarer: